Читать на русском

Duomenų apsauga ir Viaplay

Pranešimas apie privatumo apsaugą

Mes vertiname, kad pasitikite mumis.

1. ĮŽANGA

„Viaplay“ (toliau – Viaplay) yra paslauga, kurią teikia „NENT Group International AB“, įmonės identifikacijos numeris 556840-9287, adresas: Box 171 04, 104 62 Stokholmas, Švedija, (toliau – NENT). NENT yra duomenų valdytojas, tvarkantis asmens duomenis pagal šį pranešimą apie privatumo apsaugą (toliau – Pranešimas), jeigu nenurodyta kitaip, ir naudos jūsų asmens duomenis kaip nurodyta toliau.

Jūsų teisė į privatumą mums yra svarbiausia. Mūsų tikslas yra suteikti jums geriausią tiesioginio vaizdo perdavimo paslaugą su tik jums pritaikytu ir individualizuotu turiniu. Šiuo tikslu mums reikia tvarkyti jūsų asmens duomenis, o šiame Pranešime yra aiškiai pristatomas visas procesas, kaip tai darome, – pradedant nuo jūsų asmens duomenų rinkimo, saugojimo, naudojimo iki dalijimosi jais.

Šis Pranešimas yra taikomas tuomet, kai kuriate ir naudojate savo Viaplay paskyrą, naršote mūsų interneto svetainėse ir teikiate prašymus, dalyvaujate apklausose, konkursuose, naudotojų grupėse, užsakote mūsų naujienlaiškį, arba kitais atvejais, kai bendraujate su mumis per socialinius tinklus arba kitais būdais.

Skatiname jus atidžiai perskaityti šį Pranešimą. Jei turite klausimų apie tai, kas dėstoma šiame Pranešime, arba kitais atvejais dėl su privatumu susijusios mūsų veiklos arba dėl slapukų ir kitų technologijų naudojimo, kviečiame susisiekti su mumis naudojantis 8 skyriuje pateikta kontaktine informacija. Jei turite klausimų ar reikia pagalbos dėl Viaplay paslaugos, prašom kreiptis šiuos adresu: https://help.viaplay.com/lt/arba į mūsų klientų aptarnavimo centrą.

1.1 Nepilnamečiai

Tam, kad galėtumėte sukurti Viaplay paskyrą, jūs turite būti ne jaunesni nei 18 metų amžiaus. Mes sąmoningai nesiekiame parduoti ar siūlyti paslaugas nepilnamečiams ir nerenkame jų asmens duomenų. Nepilnamečiai gali naudotis Viaplay tik su vieno iš tėvų ar teisėto globėjo žinia, priežiūra ir pritarimu. Tėvams ar teisėtiems globėjams primygtinai rekomenduojama sukurti vaikų profilį, kuris filtruos bet kokį nepilnamečiams netinkantį turinį prieš leidžiant vaikams naudotis Viaplay.

1.2 Trečiųjų asmenų paslaugos, įrenginiai ir nuorodos

Atkreipkite dėmesį, kad kai kuriais atvejais mes nesame vieninteliai, tvarkantys jūsų asmens duomenis, kai mėgaujatės Viaplay turiniu. Pavyzdžiui, kai naudojatės Viaplay paslauga savo žaidimų konsolėje arba išmaniajame televizoriuje, įmonė, sukūrusi ar prižiūrinti jūsų konsolę ar televizorių taip pat gali tvarkyti jūsų asmens duomenis kaip nepriklausomas duomenų valdytojas, ir toks duomenų tvarkymas gali būti nesusiję su tuo, kas rašoma šiame Pranešime. Ta pati tvarka galioja ir tuo atveju, jeigu paspaudžiate nuorodą, kuri nuveda jus į trečiajam asmeniui priklausančią interneto svetainę. Šiais atvejais jums bus taikoma atitinkama tokios bendrovės duomenų apsaugos informacija. Jei nuspręsite naudotis Viaplay paslauga per trečiojo asmens įrangą (pavyzdžiui, „Apple TV“ programėlę ir kt.), jūsų taip pat gali būti paprašyta pasidalinti tam tikrais asmens duomenimis su trečiojo asmens įrangos administratoriumi arba trečiojo asmens įrangoje naudojamais asmens duomenimis. Informaciją apie galimą dalinimąsi asmens duomenimis gausite prieš dalinantis duomenimis. Daugiau informacijos apie trečiąjį asmenį, kuris turi teisę susipažinti su jūsų asmens duomenimis, rasite 4 skyriuje.

2. KAIP MES TVARKOME JŪSŲ ASMENS DUOMENIS

Šiame skyriuje mes paaiškiname, kaip naudojami jūsų asmens duomenys, kad galėtume teikti jums Viaplay paslaugą ir susijusią jums aktualią patirtį, paslaugas, pasiūlymus ir teirautis jūsų, kaip galėtume pagerinti mūsų teikiamas paslaugas.

Asmens duomenys yra bet kokia informacija, kuri gali būti tiesiogiai arba netiesiogiai susieta su jumis. Tai gali būti jūsų vardas ir pavardė, elektroninio pašto adresas, telefono numeris, kredito kortelės numeris, IP adresas, žiūrėjimo istorija ir informacija apie interesus ir pageidavimus (preferencijas).

2.1 Kokius asmens duomenis tvarkome ir iš kur juos renkame?

Jūsų asmens duomenis galime rinkti keliais būdais:

2.1.1 Informacija, kurią pateikiate mums tiesiogiai, pavyzdžiui, naudodamiesi Viaplay, bendraudami su mumis klientų aptarnavimo centre, dalyvaudami konkurse ar atsakydami į apklausų klausimus;

  • vardas, pavardė, el. pašto adresas, telefono numeris, namų adresas, gimimo data arba amžius, mokėjimo duomenys (žr. 2.2.6 punktą toliau) ir kita informacija, kurią pateikiate pagal atitinkamus profilius kurdami ir (arba) tvarkydami savo vartotojo profilį,
  • susirašinėjimas, kai bendraujate su mumis (telefono pokalbių įrašai, el. laiškai, pokalbiai internetu ir kt.),
  • pašto adresas, namų adresas arba telefono numeris, kai prisiregistruojate gauti mūsų rinkodaros pranešimus,
  • informacija, kurią pateikiate dalyvaudami konkurse,
  • vartotojo informacija, kurią pasirenkate teikti, pvz., reitingai, apžvalgos ir atsakymai į apklausas,
  • duomenys, susiję su jūsų socialinės žiniasklaidos paskyra, kai bendrinate turinį iš Viaplay arba susisiekiate su mumis per socialinę žiniasklaidą (atkreipiame dėmesį, kad jums taip pat bus taikoma socialinės žiniasklaidos paslaugų teikėjo privatumo politika, kai naudojatės savo socialinės žiniasklaidos paskyra),
  • vartotojo vardas ir slaptažodis.

2.1.2 Duomenys, gaunami (renkami) jums naudojantis Viaplay

Jums mėgaujantis Viaplay turiniu, mes renkame ir toliau apdorojame duomenis apie jūsų naudojimąsi paslauga.

Surinkti duomenys tvarkomi, be kita ko, atsižvelgiant į jūsų elgesį ir yra siejami su jūsų konkrečiu vartotojo profiliu, kad paslaugą pritaikytume pagal jūsų asmeninius poreikius. Jūs visada galite sukurti papildomus vartotojo profilius, kad kiekvienas jūsų namų ūkio narys turėtų jam pritaikytą profilį (atkreipiame dėmesį, kad kiekvienas asmuo, turintis prieigą prie jūsų paskyros, turės prieigą ir prie visų vartotojo profilių).

Naudojantis Viaplay renkami duomenys:

  • informacija apie su vartotojo profiliu susijusią elgseną, pavyzdžiui, žiūrėjimo įpročiai, atsisiuntimų istorija, „Mano sąrašas“ turinys, kai vartotojo profilis nutraukė turinio žiūrėjimą (ši funkcija vadinama „tęsti žiūrėjimą“), ir kaip vartotojo profilis naršo per paslaugą,
  • gyvenamosios vietos šalis (valstybė, kurioje registravotės) ir vieta (valstybė, iš kurios žiūrite Viaplay turinį),
  • kiti duomenys apie jūsų apsilankymus Viaplay platformose, surinkti per slapukus ar panašias technologijas. Kai kurie slapukai, naudojami bet kurioje Viaplay platformoje, gali būti naudojami rinkodaros tikslais (žr. 2.2.3 punktą, kuriame pateikiama daugiau informacijos apie Rinkodarą ir kuriame galite daugiau sužinoti, kaip mes naudojame slapukus, rasite čia),
  • ribota informacija apie jūsų socialinės žiniasklaidos paskyrą, pavyzdžiui, jūsų pašto adresas, kai jūs bendrinate turinį iš Viaplay savo socialinės žiniasklaidos paskyroje (tačiau šios informacijos mes nenaudojame jokiems tikslams).

2.1.3 Duomenys, kuriais dalijamės su išoriniais šaltiniais arba kuriuos gauname iš išorinių šaltinių

Kartais dalijamės asmens duomenimis su kitais šaltiniais arba gauname asmens duomenis iš kitų šaltinių. Toks dalijimasis duomenimis reikalingas mums arba įmonei, kuri dalijasi duomenimis. Pavyzdžiui:

  • mes dalijamės duomenimis savo grupės įmonėmis, siekdami savo verslo tikslų ir sudaryti sąlygas mūsų paslaugų rinkodarai, laikantis teisės aktų reikalavimų,
  • mes dalijamės informacija su mokėjimo paslaugų teikėjais, leidžiančiais jums sumokėti savo abonementinį mokestį arba už bet kokį turinį, kurį perkate ar nuomojate iš Viaplay, taip pat tokią informaciją gauname iš jų,
  • mums gali būti reikalinga dalintis informacija ir ją gauti, kad galėtume suteikti jums prieigą prie Viaplay per vieną iš mūsų verslo partnerių, platintojų ir kitų trečiųjų asmenų, kurie turi integravę Viaplay,
  • mes galime gauti informaciją, jei turime teisėtą interesą rinkti tokią informaciją iš oficialios institucijos, pavyzdžiui, dėl pretenzijos, kuri tiesiogiai ar netiesiogiai susijusi su mumis.

2.2 Kokiais tikslais mes naudojame jūsų asmens duomenis ir kokiu teisiniu pagrindu?

Jūsų asmens duomenis tvarkome įvairiais tikslais, kuriuos visus vienija tikslas teikti jums Viaplay paslaugą. Kiekvienas tikslas yra susijęs su vadinamuoju teisiniu pagrindu, kuriuo remiamės teisėtai tvarkydami jūsų asmens duomenis. Teisinis pagrindas galėtų būti sutarties vykdymas, o tai reiškia, kad duomenų tvarkymą atliekame siekdami įvykdyti savo sutartinę prievolę jums, kuri atsiranda, pavyzdžiui, kai sutinkate su mūsų naudojimo sąlygomis. Mes taip pat galime taikyti teisėtą interesą kaip duomenų tvarkymo teisinį pagrindą, o tai reiškia, kad mūsų pagrindas tvarkyti asmens duomenis nusveria bet kokį jūsų duomenų apsaugos teisių pažeidimą. Kad galėtume tai daryti, mes visada atliekame suderinimo testą, kad įsitikintume, jog apsvarstėme ir įvertinome bet kokį su atitinkamu interesu susijusį poveikį privatumui. Mes atsižvelgiame į tai, ko jums reikia ir ko jūs pagrįstai tikitės, taip pat svarstome, kaip sumažinti bet kokį poveikį jūsų duomenų apsaugos teisėms, pavyzdžiui, visada, kai įmanoma, pseudonimais užkoduojame duomenis. Jei nesutinkate, kad jūsų asmens duomenys būtų tvarkomi remiantis mūsų teisėtais interesais, galite susisiekti su mumis naudodami kontaktinę informaciją, pateiktą toliau 8 skyriuje. Kartais mes taip pat galime paprašyti jūsų sutikimo naudoti jūsų asmens duomenis. Jei sutikimas yra teisinis pagrindas, jums visada suteikiama galimybė bet kada atšaukti savo sutikimą, tačiau tai neturi įtakos sutikimu pagrįsto duomenų tvarkymo teisėtumui iki sutikimo atšaukimo. Galiausiai kartais galime turėti teisinę prievolę tvarkyti jūsų asmens duomenis.

Toliau nurodomi įvairūs tikslai, dėl kurių mes tvarkome jūsų asmens duomenis, įskaitant taikomą teisinį tokio tvarkymo pagrindą.

2.2.1 Viaplay paslaugos teikimas

Jūsų asmens duomenis tvarkome, kad galėtume administruoti ir teikti jums Viaplay paslaugą, t. y. kad:

  • nustatytume jūsų kaip kliento ir (ar) vartotojo tapatybę,
  • taikytume mokestį už jūsų naudojamas paslaugas (administruotume sąskaitas faktūras ir mokėjimus) ir užtikrintume abonentinių mokėjimų pasikartojimą,
  • užtikrintume Viaplay technines funkcijas,
  • pasiūlytume jums pritaikytą ir individualizuotą turinį, atsižvelgiant į jūsų žiūrėjimo įpročius ir kitą mums pateiktą informaciją, įskaitant „Mano sąrašas“ ir žiūrėjimo tęsimo funkcijas,
  • suteiktume jums klientų aptarnavimo paslaugas,
  • ištaisytume gedimus ir spręstume jūsų skundus,
  • praneštume jums apie mūsų paslaugų pakeitimus.

Teisinis pagrindas: sutarties vykdymas

2.2.2 Viaplay paslaugos gerinimas

Mes tvarkome jūsų asmens duomenis, pvz., informaciją, kaip naudojatės Viaplay paslauga, kad kurtume ir gerintume savo paslaugas, pavyzdžiui:

  • kaupdami skirtingų rūšių duomenis, pvz., apie žiūrėjimo elgseną, kaip statistikos duomenis analizės tikslais, pvz., kad žinotume, koks turinys turi paklausą, o koks ne, kokias funkcijas galima pagerinti ir kaip padaryti paslaugos naršymą patogesnį vartotojui,
  • sudarydami jums galimybę pateikti atsiliepimus per įvairias klientų apklausas (kartais remiantis jūsų Viaplay žiūrėjimo ir vartotojo elgsena) dėl ankstesniame punkte nurodytų priežasčių, o taip pat siekdami užtikrinti, kad pateisiname vartotojų lūkesčius ir galime toliau didinti vartotojų pasitenkinimą, ir
  • tam, kad suprastume, nustatytume, šalintume ir taisytume mūsų paslaugų trūkumus.

Daugeliu atvejų bet kokia duomenų analizė atliekama naudojant pseudonimais užkoduojame duomenis, kurie yra atskirti nuo jūsų kliento paskyros.

Teisinis pagrindas: teisėtas interesas

2.2.3 Rinkodara

Mes galime naudoti jūsų el. pašto adresą, namų adresą ar telefono numerį, siekdami pateikti jums pasiūlymus, naujienas, rekomendacijas ir pan., kad pasiūlytume jums savo paslaugas. Mes galime pateikti jums pritaikytą rinkodarą, pagrįstą jūsų žiūrėjimo įpročiais ir tuo, kaip naudojote mūsų paslaugas, kad parengtume jums labiau pritaikytus pasiūlymus, kurie galėtų jus dominti.

Kai registruojatės Viaplay paslaugai, jums visada suteikiama galimybė užsisakyti mūsų rinkodaros pranešimus. Jeigu nebenorite gauti mūsų rinkodaros pasiūlymų, bet kada galite mums apie tai pranešti paspausdami nuorodą „Atsisakyti“, esančią kiekviename elektroniniame laiške, arba pakeisdami nario prisijungimo nustatymus.

Be to, jūsų asmens duomenys gali būti naudojami skaitmeninės rinkodaros tikslais, be kita ko, siekiant sukurti segmentus, tikslines grupes arba nusiųsti jums tikslinę reklamą socialinėje žiniasklaidoje, remiantis mūsų teisėtu interesu arba taikomais sutikimo reikalavimais. Daugiau informacijos apie sutikimo reikalavimus dėl mūsų naudojamų slapukų galite rasti mūsų slapukų politikoje.

Teisinis pagrindas: teisėtas interesas arba sutikimas, jei reikalaujama pagal taikomus nacionalinius įstatymus

2.2.4 Bendravimas su jumis

Mes tvarkome jūsų asmens duomenis bendraudami su jumis, pavyzdžiui, kai jūs susisiekiate su mumis dėl tam tikrų klausimų telefonu, elektroniniu paštu ir žinute per socialinę žiniasklaidą, kai dalyvaujate apklausose, konkursuose arba kai atliekame paslaugų naudojimo testavimą. Toks bendravimas gali būti įrašytas ir saugomas edukaciniais tikslais, kad pagerintume mūsų komunikavimą, bei kokybės kontrolės tikslais ir kad būtų galima dokumentuoti tai, kas buvo sutarta su jumis. Atminkite, kad jei bendraujame su mumis per socialinę žiniasklaidą, jūsų asmens duomenų tvarkymui taip pat taikoma ir socialinės žiniasklaidos informacija apie duomenų tvarkymą.

Mūsų klientų aptarnavimo centro paslaugos perduotos profesionalams, o tai reiškia, kad bendraujant su mumis jūsų asmens duomenis mūsų vardu tvarkys atskira įmonė. Sutartimi užtikrinome, kad jie tvarkys jūsų asmens duomenis pagal mūsų nurodymus ir taip pat, kaip ir tuo atveju, jei mes patys teiktume klientų aptarnavimo paslaugas. Daugiau informacijos apie tai, su kuo galime dalintis jūsų asmens duomenimis, rasite šio Pranešimo 4 skyriuje.

Teisinis pagrindas: teisėtas interesas ir sutarties vykdymas

2.2.5 Užtikrinti, kad nebūtų pažeisti saugumo reikalavimai ir nebūtų piktnaudžiaujama mūsų paslaugomis, bei naudotis mūsų teise pareikšti, teikti ir ginti teisinius reikalavimus

Mes tvarkome jūsų asmens duomenis, kad užtikrintume visų mūsų paslaugų saugumą, kad nustatytume ar užkirstume kelią įvairių rūšių neteisėtam naudojimui ar naudojimui, kuris kitu būdu pažeidžia mūsų paslaugų sąlygas. Mes taip pat tvarkome duomenis, kad užkirstume kelią piktnaudžiavimui mūsų paslauga, taip pat kad nustatytume sukčiavimą, virusų platinimą, autorių teisių pažeidimus ir kt. bei užkirstume kelią tokiems veiksmams. Mes taip pat galime tvarkyti asmens duomenis, kad pasinaudotume savo teise pareikšti, teikti ir ginti teisinius ir kitus oficialius reikalavimus teisme ar kitoje institucijoje. Šiais tikslais mes galime prašyti pateikti oficialius dokumentus arba dalyvauti juos teikiant.

Teisinis pagrindas: teisėtas interesas ir sutarties vykdymas

2.2.6 Tvarkyti mokėjimo duomenis apibrėžtais tikslais

Mes saugome šiuos kredito kortelės duomenis:

  • jūsų kortelės numerio pirmus šešis ir paskutinius keturis skaičius, kad galėtume jums priminti jūsų vartotojo vardą, jei pamirštumėte,
  • galiojimo datą, kad nusiųstume jums priminimus, kada baigsis jūsų mokėjimo kortelės galiojimas ir jei jums reikia atnaujinti jūsų kortelės duomenis dėl Viaplay paslaugos,
  • kortelės turėtoją, kad nustatytume, ar kortelė naudojama kitoje paskyroje,
  • kortelę išdavusios šalies pavadinimą dėl turinio perkeliamumo priežasčių, kad patvirtintume jūsų kilmės šalį, ir
  • kortelės tipą ir jūsų kortelės numerio paskutinius keturis skaičius, kad jūs galėtumėte nustatyti, kuri iš jūsų mokėjimo kortelių yra registruota.

Atkreipkite dėmesį, kad kitais atvejais jūsų mokėjimo duomenis tiesiogiai tvarko mūsų mokėjimo paslaugų teikėjai, kurie yra nepriklausomi jūsų asmens duomenų valdytojai ir tvarko tokius duomenis pagal savo taikomą privatumo politiką, siekdami apmokestinti jus už mūsų paslaugas ir turinį.

Teisinis pagrindimas: teisėtas interesas ir konkrečiu atveju, t. y. mūsų teisinė prievolė, kai tvarkome informaciją apie išdavusią šalį (2017 m. birželio 14 d. Europos Parlamento ir Tarybos reglamentas (ES) 2017/1128 dėl internetinių turinio paslaugų tarpvalstybinio perkeliamumo vidaus rinkoje)

2.2.7 Laikytis teisinių įsipareigojimų ir vykdyti teismų / institucijų prašymus

Mes taip pat tvarkome jūsų asmens duomenis, kai privalome tai daryti pagal įstatymus, pvz., dėl mūsų pareigos tvarkyti apskaitą arba dėl pareigos reaguoti į teismų ir kitų institucijų prašymus.

Teisinis pagrindas: teisinė prievolė

2.2.3 Rinkodara

Mes galime naudoti jūsų el. pašto adresą, namų adresą ar telefono numerį, siekdami pateikti jums pasiūlymus, naujienas, rekomendacijas ir pan., kad pasiūlytume jums savo paslaugas. Mes galime pateikti jums pritaikytą rinkodarą, pagrįstą jūsų žiūrėjimo įpročiais ir tuo, kaip naudojote mūsų paslaugas, kad parengtume jums labiau pritaikytus pasiūlymus, kurie galėtų jus dominti.

Kai registruojatės Viaplay paslaugai, jums visada suteikiama galimybė užsisakyti mūsų rinkodaros pranešimus. Jeigu nebenorite gauti mūsų rinkodaros pasiūlymų, bet kada galite mums apie tai pranešti paspausdami nuorodą „Atsisakyti“, esančią kiekviename elektroniniame laiške, arba pakeisdami nario prisijungimo nustatymus.

Be to, jūsų asmens duomenys gali būti naudojami skaitmeninės rinkodaros tikslais, be kita ko, siekiant sukurti segmentus, tikslines grupes arba nusiųsti jums tikslinę reklamą socialinėje žiniasklaidoje, remiantis mūsų teisėtu interesu arba taikomais sutikimo reikalavimais. Daugiau informacijos apie sutikimo reikalavimus dėl mūsų naudojamų slapukų galite rasti mūsų slapukų politikoje.

Teisinis pagrindas: teisėtas interesas arba sutikimas, jei reikalaujama pagal taikomus nacionalinius įstatymus

2.2.4 Bendravimas su jumis

Mes tvarkome jūsų asmens duomenis bendraudami su jumis, pavyzdžiui, kai jūs susisiekiate su mumis dėl tam tikrų klausimų telefonu, elektroniniu paštu ir žinute per socialinę žiniasklaidą, kai dalyvaujate apklausose, konkursuose arba kai atliekame paslaugų naudojimo testavimą. Toks bendravimas gali būti įrašytas ir saugomas edukaciniais tikslais, kad pagerintume mūsų komunikavimą, bei kokybės kontrolės tikslais ir kad būtų galima dokumentuoti tai, kas buvo sutarta su jumis. Atminkite, kad jei bendraujame su mumis per socialinę žiniasklaidą, jūsų asmens duomenų tvarkymui taip pat taikoma ir socialinės žiniasklaidos informacija apie duomenų tvarkymą.

Mūsų klientų aptarnavimo centro paslaugos perduotos profesionalams, o tai reiškia, kad bendraujant su mumis jūsų asmens duomenis mūsų vardu tvarkys atskira įmonė. Sutartimi užtikrinome, kad jie tvarkys jūsų asmens duomenis pagal mūsų nurodymus ir taip pat, kaip ir tuo atveju, jei mes patys teiktume klientų aptarnavimo paslaugas. Daugiau informacijos apie tai, su kuo galime dalintis jūsų asmens duomenimis, rasite šio Pranešimo 4 skyriuje.

Teisinis pagrindas: teisėtas interesas ir sutarties vykdymas

2.2.5 Užtikrinti, kad nebūtų pažeisti saugumo reikalavimai ir nebūtų piktnaudžiaujama mūsų paslaugomis, bei naudotis mūsų teise pareikšti, teikti ir ginti teisinius reikalavimus

Mes tvarkome jūsų asmens duomenis, kad užtikrintume visų mūsų paslaugų saugumą, kad nustatytume ar užkirstume kelią įvairių rūšių neteisėtam naudojimui ar naudojimui, kuris kitu būdu pažeidžia mūsų paslaugų sąlygas. Mes taip pat tvarkome duomenis, kad užkirstume kelią piktnaudžiavimui mūsų paslauga, taip pat kad nustatytume sukčiavimą, virusų platinimą, autorių teisių pažeidimus ir kt. bei užkirstume kelią tokiems veiksmams. Mes taip pat galime tvarkyti asmens duomenis, kad pasinaudotume savo teise pareikšti, teikti ir ginti teisinius ir kitus oficialius reikalavimus teisme ar kitoje institucijoje. Šiais tikslais mes galime prašyti pateikti oficialius dokumentus arba dalyvauti juos teikiant.

Teisinis pagrindas: teisėtas interesas ir sutarties vykdymas

2.2.6 Tvarkyti mokėjimo duomenis apibrėžtais tikslais

Mes saugome šiuos kredito kortelės duomenis:

  • jūsų kortelės numerio pirmus šešis ir paskutinius keturis skaičius, kad galėtume jums priminti jūsų vartotojo vardą, jei pamirštumėte,
  • galiojimo datą, kad nusiųstume jums priminimus, kada baigsis jūsų mokėjimo kortelės galiojimas ir jei jums reikia atnaujinti jūsų kortelės duomenis dėl Viaplay paslaugos,
  • kortelės turėtoją, kad nustatytume, ar kortelė naudojama kitoje paskyroje,
  • kortelę išdavusios šalies pavadinimą dėl turinio perkeliamumo priežasčių, kad patvirtintume jūsų kilmės šalį, ir
  • kortelės tipą ir jūsų kortelės numerio paskutinius keturis skaičius, kad jūs galėtumėte nustatyti, kuri iš jūsų mokėjimo kortelių yra registruota.

Atkreipkite dėmesį, kad kitais atvejais jūsų mokėjimo duomenis tiesiogiai tvarko mūsų mokėjimo paslaugų teikėjai, kurie yra nepriklausomi jūsų asmens duomenų valdytojai ir tvarko tokius duomenis pagal savo taikomą privatumo politiką, siekdami apmokestinti jus už mūsų paslaugas ir turinį.

Teisinis pagrindimas: teisėtas interesas ir konkrečiu atveju, t. y. mūsų teisinė prievolė, kai tvarkome informaciją apie išdavusią šalį (2017 m. birželio 14 d. Europos Parlamento ir Tarybos reglamentas (ES) 2017/1128 dėl internetinių turinio paslaugų tarpvalstybinio perkeliamumo vidaus rinkoje)

2.2.7 Laikytis teisinių įsipareigojimų ir vykdyti teismų / institucijų prašymus

Mes taip pat tvarkome jūsų asmens duomenis, kai privalome tai daryti pagal įstatymus, pvz., dėl mūsų pareigos tvarkyti apskaitą arba dėl pareigos reaguoti į teismų ir kitų institucijų prašymus.

Teisinis pagrindas: teisinė prievolė

3. Su kuo dalijamės jūsų asmens duomenimis?

Kartais mums reikia dalintis jūsų asmens duomenimis, kad pasiektume tikslus, dėl kurių juos surinkome. Pavyzdžiui, mes galime dalintis jūsų asmens duomenimis su:

  • bet kuria mūsų grupės įmone, pavyzdžiui, rinkodaros tikslais ir naujų paslaugų kūrimui arba esamų paslaugų gerinimui,
  • išorės partneriais ir tiekėjais ES ir EEE viduje ir už jų ribų (daugiau informacijos rasite 5 skyriuje), pavyzdžiui, teikti pagalbą klientų apklausose, vykdant rinkodarą, atliekant analizes ir renkant statistinius duomenis, taip pat dėl tam tikrų klientų ryšių, IT ir kitos infrastruktūros tikslais, valdyti kredito ir mokėjimo operacijas, apsaugoti mūsų turtą bei teises, taip pat užtikrinti mūsų klientų ir darbuotojų saugumą,
  • partneriais, jei dalyvaujate apklausose ar konkursuose, susijusiuose su mūsų paslaugomis,
  • duomenų gavėjais, kai to reikalaujama pagal teisinius reikalavimus, taisykles ar oficialius sprendimus, pavyzdžiui, su teisėsaugos ar duomenų apsaugos institucijomis, kai reikia reaguoti į galiojančius teismo dokumentus, pavyzdžiui, orderius, teismo nutartis ar teismo šaukimus,
  • galimais mūsų verslo pirkėjais tuo atveju, jei mes parduodame savo verslą ar vedame derybas dėl jo pardavimo pirkėjui ar galimam pirkėjui. Mes visada informuosime jus prieš perduodami jūsų duomenis pirkėjui arba jeigu jums būtų taikomas kitoks Pranešimas apie privatumo apsaugą,
  • trečiaisiais asmenimis , įdiegiančiais savo slapukų rinkmenas ar papildinius mūsų interneto svetainėje, kurie padeda jiems rinkti konkrečią informaciją apie jūsų naudojimąsi interneto svetaine ir paslaugomis (daugiau informacijos rasite mūsų slapukų politikoje).

4. Kiek ilgai saugome jūsų asmens duomenis?

Jūsų asmens duomenys saugomi tol, kol būtina, kad pasiektume konkrečius tikslus, dėl kurių duomenys buvo renkami, arba kaip reikalaujama pagal taikomus įstatymus, o pasiekus tikslus duomenys ištrinami arba visiškai nuasmeninami. Šiame skyriuje sužinosite apie skirtingus duomenų saugojimo laikotarpius, kurie aprašyti toliau. Atkreipkite dėmesį, kad asmens duomenys gali būti tvarkomi pasibaigus toliau nurodytiems saugojimo laikotarpiams, jei manoma, kad duomenys yra būtini teisinių reikalavimų ar skundų pareiškimui, vykdymui arba gynybai teisme ar kitose institucijose. Tokiu atveju atitinkami asmens duomenys bus nedelsiant ištrinti, kai tik toks reikalavimas ar skundas įsiteisės.

  • Duomenų rinkimas – jūsų naudojimosi Viaplay paslauga dalis
    • Duomenys, susiję su jūsų paskyra. Tokie duomenys, be kita ko, apima jūsų paskyros duomenis, pvz., prisijungimo prie paskyros duomenys, informacija apie per Viaplay pirktas paslaugas ir turinį, naudotojo ir žiūrėjimo elgsena ir kt. Jūsų asmens duomenis saugome tol, kol galioja jūsų paskyra. Jei paprašote panaikinti jūsų paskyrą arba jūsų paskyra panaikinama dėl to, kad ja nesinaudojate (žr. šiame Pranešime toliau nurodytą informaciją dėl nesinaudojimo), jūsų asmens duomenys bus nuasmeninti arba ištrinti.
    • Duomenys, susiję su gedimų žurnalais ir failais. Mes tvarkome informaciją apie paslaugų klaidas ir gedimus, siekdami užtikrinti techninį Viaplay funkcionalumą. Duomenys tvarkomi 3 mėnesius nuo jų surinkimo dienos.
    • Duomenys apie operacijas ir pirkimus. Mes tvarkome informaciją apie su jūsų paskyra susijusias operacijas, atliktas ryšium su pirkimais per Viaplay, 10 metų nuo operacijos dienos.
  • Duomenys, renkami laikantis mūsų teisinių įsipareigojimų ir prašymų dėl vykdymo priemonių taikymo. Kai jūsų asmens duomenis tvarkome siekdami laikytis savo teisinių įsipareigojimų ar prašymų dėl vykdymo priemonių taikymo arba juos vykdydami, pvz., prievolė vesti apskaitą, išrašyti sąskaitas faktūras, reaguoti į teisėsaugos institucijų prašymus, teismo nurodymus, kratos orderius ar šaukimus į teismą, jūsų asmens duomenis tvarkysime galiojančiuose įstatymuose nurodytą laikotarpį.
  • Duomenys, renkami per klientų aptarnavimo centrą ar komunikuojant su jumis kitais būdais. Mes tvarkome asmens duomenis, surinktus atsakant į jūsų klausimus, skundus ir prašymus, įskaitant mums atsiųstų pranešimų turinio duomenis, tiek, kiek reikia atsakyti į užklausą, skundą ar prašymą, tačiau ne ilgiau kaip 3 metus žurnalų ir tekstinio dialogo atveju ir ne ilgiau kaip 1 mėnesį balso įrašų atveju. Jei konkreti žinutė yra arba gali būti įrodymas teisme ar kitoje institucijoje nagrinėjamoje byloje, mes galime saugoti tokias žinutes ir jose esančius asmens duomenis, kol byla bus išnagrinėta.
  • Duomenys, renkami per apklausas, kuriose dalyvaujate. Mes tvarkome iš jūsų gautą informaciją, kai jūs dalyvaujate apklausoje, įskaitant informaciją apie jūsų atsakymus į klausimus įvairiose Viaplay siunčiamose apklausose apie paslaugas, tol, kol naudojatės savo paskyra arba kaip kartais nurodyta konkrečioje apklausoje.
  • Duomenys, renkami jums dalyvaujant konkursuose. Mes tvarkome apie jus surinktą informaciją, kai jūs dalyvaujate konkurse, 6 mėnesius po konkurso.
  • Duomenys, renkami jums dalyvaujant paslaugų naudojimo testavime. Mes tvarkome apie jus surinktą informaciją, kai jūs dalyvaujate paslaugų naudojimo testavime, 12 mėnesių po testavimo.
  • Duomenys, tvarkomi tiesioginės rinkodaros tikslais. Kai mes tvarkome jūsų asmens duomenis tiesioginės rinkodaros tikslais, jūsų duomenis saugosime tol, kol paprašysime nebeteikti jums rinkodaros informacijos arba pareikšite nesutikimą su tokiu duomenų tvarkymu.
  • Duomenys, renkami naudojant slapukų rinkmenas ar kitas technologijas. Mes saugome slapukų rinkmenose esančius paslaugų vartotojų ir svetainės naudotojų (neregistruojamų naudotojų) asmens duomenis tiek, kiek tęsiasi jūsų įrenginiuose instaliuotų konkrečių slapukų rinkmenų gyvavimo ciklas. Išsami informacija apie tai, kaip mes naudojame slapukus, galima rasti čia.

Jei mūsų paslaugomis nesinaudojate 48 mėnesius, mes panaikinsime jūsų paskyrą ir ištrinsime joje esančius asmens duomenis, kaip nurodyta šiame skyriuje. Laikoma, kad jūs nesinaudojate paslaugomis, jei per nurodytą laikotarpį nepirkote jokio turinio (pavyzdžiui, kino filmo, mokamos peržiūros ir kt.), nesiregistravote ar kitaip nesinaudojote Viaplay ar savo paskyra tiesiogiai ar per vieną iš mūsų partnerių. Atkreipkite dėmesį, kad jei pirkote teisę žiūrėti filmą ar kitą turinį, jūsų paskyra išliks aktyvi tol, kol baigsis licencijos laikotarpis.

5. Asmens duomenų perdavimas į kitas nei ES / EEE šalis

Mes galime dalintis jūsų asmens duomenimis su partneriais, tiekėjais ir subrangovais, esančiais už ES / EEE ribų. Be ES / EEE šalių, jūsų asmens duomenų gavėjai, be kita ko, yra Ukrainoje ir JAV. Jūsų duomenys saugomi ES / EEE teritorijoje esančiuose serveriuose, bet mūsų tiekėjai nurodytose valstybėse gali turėti reglamentuojamą prieigą prie jūsų duomenų.

Tokiais atvejais imamės specialių apsaugos priemonių, atlikdami išsamius duomenų perdavimo poveikio vertinimus. Jei asmens duomenys perduodami į šalį, Europos Komisijos nepripažintą kaip užtikrinančią tinkamą asmens duomenų apsaugos lygį (sąrašas pateikiamas čia), įgyvendiname tinkamas sutartines, technines ir organizacines priemones kartu su, kai taikoma, Europos Komisijos patvirtintomis standartinėmis sutarčių sąlygomis (šių sąlygų kopiją galite gauti susisiekdami šio Pranešimo 8 skyriuje nurodyta tvarka).

6. Kaip saugome jūsų asmens duomenis?

Jūsų asmens duomenis saugome techninėmis ir organizacinėmis saugumo priemonėmis, kurias taip pat taikome tiekėjams, kurių paslaugomis naudojamės savo veiklai vykdyti. Mes turime griežtą politiką dėl informacijos saugojimo, informacijos saugumo, prieigos teisių ir kt. ir reguliariai vedame mokymus šiais klausimais mūsų darbuotojams.

Visi mokėjimo sandoriai yra užšifruoti naudojant šioje pramonės šakoje plačiai pripažintas technologijas ir jiems taikomi Mokėjimo kortelių duomenų apsaugos tarybos (angl. Payment Card Industry Security Standards Council) nustatyti saugumo standartai.

Jūsų paskyra yra apsaugota, be kita ko, jūsų slaptažodžiu. Mes skatiname jį reguliariai atnaujinti ir nenaudoti to paties slaptažodžio, kurį naudotumėte kitoms paskyroms ir programoms.

7. Jūsų teisės

Mūsų atžvilgiu turite šias teises (jei norite pasinaudoti bet kuria iš savo teisių, galite susisiekti su mumis naudodami kitame skyriuje nurodytą kontaktinę informaciją):

  • teisė susipažinti su duomenimis (registro išrašu) – teisė gauti patvirtinimą ir informaciją apie jūsų asmens duomenų tvarkymą,
  • teisė į duomenų ištaisymą – teisė reikalauti, kad būtų ištaisyta klaidinga ar netiksli informacija,
  • teisė į duomenų ištrynimą – teisė reikalauti, kad esant tam tikroms aplinkybėms duomenys būtų ištrinti,
  • teisė į duomenų tvarkymo apribojimą – teisė reikalauti apriboti asmens duomenų tvarkymą, pavyzdžiui, jei jūs nesutinkate, kad duomenys yra tikslūs,
  • teisė prieštarauti – teisė prieštarauti duomenų tvarkymui paremtu teisėtu interesu, pavyzdžiui, nesutikimas su tiesiogine rinkodara,
  • teisė į duomenų perkeliamumą – teisė reikalauti, kad asmens duomenys būtų persiųsti iš mūsų kitai šaliai (asmeniui) (ši teisė taikoma tik tiems duomenims, kuriuos jūs patys pateikėte mums), ir
  • teisė atšaukti savo sutikimą – kai duomenų tvarkymas grindžiamas jūsų sutikimu, galite bet kada atšaukti savo sutikimą, nedarant įtakos sutikimu pagrįsto tvarkymo teisėtumui iki sutikimo atšaukimo.

Jeigu manote, kad jūsų asmens duomenis tvarkome ne pagal duomenų apsaugos įstatymus ir kitus teisės aktus, prašome apie tai mums pranešti, kad galėtume ištirti šį klausimą. Jūs taip pat turite teisę pateikti skundą priežiūros institucijai, visų pirma toje valstybėje narėje, kurioje yra jūsų nuolatinė gyvenamoji vieta ar darbo vieta. Galima kreiptis į Lietuvos Respublikos valstybinę duomenų apsaugos inspekciją šiuo adresu:

Valstybinė duomenų apsaugos inspekcija
Adresas: L. Sapiegos g. 17, 10312 Vilnius
Tel. Nr.: +370 5 271 28 04
El. paštas: ada@ada.lt

Mūsų vyriausioji priežiūros institucija yra Švedijos duomenų apsaugos tarnyba (daugiau informacijos rasite čia).

8. Kontaktinė informacija

Jei norite pasinaudoti be kuria šio Pranešimo 7 skyriuje nurodyta savo teise arba jei jums reikia mūsų klientų aptarnavimo centro pagalbos, savo prašymus siųskite šiuo elektroninio pašto adresu: support@viaplay.lt.

Jei turite kokių nors klausimų, pastabų ar problemų dėl šio Pranešimo arba dėl asmens duomenų tvarkymo, raginame susisiekti su mūsų duomenų apsaugos pareigūnu elektroniniu paštu šiuo adresu: dpo@nentgroup.com.

9. Pranešimo atnaujinimai

Mes kartais galime atnaujinti šį Pranešimą, kai laikoma būtina. Jei kokie nors pakeitimai bus reikšmingi dėl to, kaip tvarkome jūsų asmens duomenis, prieš įsigaliojant pakeitimams atitinkamai informuosime jus, pavyzdžiui, atsiųsdami jums elektroninį laišką arba pateikdami jums aiškų pranešimą, kai prisijungiate prie Viaplay. Rekomenduojame atidžiai susipažinti su šia informacija ir reguliariai perskaityti šį Pranešimą, kad nuolat atnaujintumėte savo žinias apie duomenų apsaugą.

Šis Pranešimas paskutinį kartą atnaujintas 2022-02-28.

Dėkojame už laiką, skirtą perskaityti šį Pranešimą! Daugiau informacijos apie „Nordic Entertainment“ grupės privatumo politiką, rasite paspaudą šią nuorodą: https://www.nentgroup.com/about/data-privacy.