Читать на русском

Duomenų apsauga ir Viaplay

Pranešimas apie privatumo apsaugą

Mes vertiname ir dėkojame, kad pasitikite mumis.

1. ĮŽANGA

„Viaplay“ (toliau – Viaplay) yra paslauga, kurią teikia „Nordic Entertainment Group Sweden AB“, įmonės identifikacijos numeris 556304-7041, adresas: Box 171 04, 104 62 Stokholmas, Švedija, (toliau – NENT). NENT yra duomenų valdytojas, tvarkantis asmens duomenis pagal šį praešimą apie privatumo apsaugą (toliau – Pranešimas), jeigu nenurodyta kitaip, ir naudos jūsų asmens duomenis kaip nurodyta toliau.

Jūsų teisė į privatumą mums yra svarbiausia. Mūsų tikslas yra suteikti jums geriausią tiesioginio vaizdo perdavimo paslaugą su tik jums pritaikytu ir individualizuotu turiniu. Šiuo tikslu mums reikia tvarkyti jūsų asmens duomenis, o šiame Pranešime yra aiškiai pristatomas visas procesas, kaip tai darome – pradedant nuo jūsų asmens duomenų rinkimo, saugojimo, naudojimo iki dalijimosi jais.

Šis Pranešimas yra taikomas tuomet, kai kuriate ir naudojate savo Viaplay paskyrą, kai žiūrite, perkate ar nuomojatės kino filmus (nepriklausomai nuo to, ar turite aktyvią prenumeratą, ar jos neturite) arba kitais atvejais, kai bendraujate su mumis per socialinius tinklus arba kitais būdais.

Skatiname jus atidžiai perskaityti šį Pranešimą. Jei turite klausimų apie tai, kas dėstoma šiame Pranešime arba kitais atvejais dėl su privatumu susijusios mūsų veiklos, slapukų ar kitų technologijų naudojimo, kviečiame susisiekti su mumis naudojantis 8 skyriuje pateikta kontaktine informacija. Jei turite klausimų ar reikia pagalbos dėl Viaplay paslaugos, prašom kreiptis į mūsų klientų aptarnavimo centrą.

1.1 Nepilnamečiai

Tam, kad galėtumėte sukurti Viaplay paskyrą, jūs turite būti ne jaunesni nei 18 metų amžiaus. Mes sąmoningai nesiekiame parduoti ar siūlyti paslaugas nepilnamečiams ir nerenkame jų asmens duomenų. Nepilnamečiai gali naudotis Viaplay tik su vieno iš tėvų ar teisėto globėjo žinia, priežiūra ir pritarimu. Tėvams ar teisėtiems globėjams primygtinai rekomenduojama sukurti vaikų profilį, kuris filtruos bet kokį nepilnamečiams netinkantį turinį prieš leidžiant vaikams naudotis Viaplay.

1.2 Trečiųjų asmenų paslaugos, įrenginiai ir nuorodos

Atkreipkite dėmesį, kad kai kuriais atvejais mes nesame vieninteliai, tvarkantys jūsų asmens duomenis, kai mėgaujatės Viaplay turiniu. Pavyzdžiui, kai naudojatės Viaplay paslauga savo žaidimų konsolėje arba išmaniajame televizoriuje, įmonė, sukūrusi ar prižiūrinti jūsų konsolę ar televizorių taip pat gali tvarkyti jūsų asmens duomenis kaip nepriklausomas duomenų valdytojas, ir toks duomenų tvarkymas gali būti nesusiję su tuo, kas rašoma šiame Pranešime. Ta pati tvarka galioja ir tuo atveju, jeigu paspaudžiate nuorodą, kuri nuveda jus į trečiajai šaliai priklausančią interneto svetainę. Šiais atvejais jums bus taikoma atitinkama tokios bendrovės duomenų apsaugos informacija.

2. KAIP MES TVARKOME JŪSŲ ASMENS DUOMENIS

Šiame skyriuje mes paaiškiname, kaip naudojami jūsų asmens duomenys, kad galėtume teikti jums Viaplay paslaugą ir susijusią jums aktualią patirtį, paslaugas, pasiūlymus ir teirautis jūsų, kaip galėtume pagerinti mūsų teikiamas paslaugas.

Asmens duomenys yra bet kokia informacija, kuri gali būti tiesiogiai arba netiesiogiai susieta su jumis. Tai gali būti jūsų vardas ir pavardė, elektroninio pašto adresas, telefono numeris, kredito kortelės numeris, IP adresas, žiūrėjimo istorija ir informacija apie interesus ir pageidavimus (preferencijas).

2.1 Kokius asmens duomenis tvarkome ir iš kur juos renkame?

Jūsų asmens duomenis galime rinkti keliais būdais:

2.1.1 Informacija, kurią pateikiate mums tiesiogiai, pavyzdžiui, naudodamiesi Viaplay, bendraudami su mumis klientų aptarnavimo centre ar atsakydami į apklausų klausimus;

  • vardas, pavardė, el. pašto adresas, telefono numeris, namų adresas, gimimo data, mokėjimo duomenys ir kita informacija, kurią pateikiate pagal atitinkamus profilius kurdami ir (arba) tvarkydami savo vartotojo profilį,
  • lytis (jei ši informacija renkama per Viafree),
  • gyvenamosios vietos šalis (šalis, kurioje esate užsiregistravęs) ir vieta (šalis, iš kurios jūs pasiekiate turinį),
  • susirašinėjimas, kai bendraujate su mumis (telefono pokalbių įrašai, el. laiškai, pokalbiai internetu ir kt.),
  • vartotojo informacija, kurią pasirenkate teikti, pvz., reitingai, apžvalgos ir atsakymai į apklausas,
  • duomenys, susiję su jūsų socialinės žiniasklaidos paskyra, kai bendrinate turinį iš Viaplay arba susisiekiate su mumis per socialinę žiniasklaidą (atkreipiame dėmesį, kad jums taip pat bus taikoma socialinės žiniasklaidos paslaugų teikėjo privatumo politika, kai naudojatės savo socialinės žiniasklaidos paskyra),
  • vartotojo vardas ir slaptažodis.

2.1.2 Duomenys, gaunami (renkami) jums naudojantis Viaplay

Jums mėgaujantis Viaplay turiniu, mes renkame ir kitaip tvarkome duomenis apie jūsų naudojimąsi paslauga.

Surinkti duomenys tvarkomi, be kita ko, atsižvelgiant į jūsų elgesį ir yra siejami su jūsų konkrečiu vartotojo profiliu, kad paslaugą pritaikytume pagal jūsų asmeninius poreikius. Jūs visada galite sukurti papildomus vartotojo profilius, kad kiekvienas Viaplay naudojantis jūsų namų ūkio narys turėtų jam pritaikytą profilį (atkreipiame dėmesį, kad kiekvienas asmuo, turintis prieigą prie jūsų paskyros, turės prieigą ir prie visų vartotojo profilių).

Renkami duomenys:

  • Informacija apie su vartotojo profiliu susijusią elgseną, pavyzdžiui, žiūrėjimo įpročiai, atsisiuntimų istorija, patikusio turinio žymėjimas žvaigždutėmis, kai vartotojo profilis nutraukė turinio žiūrėjimą (ši funkcija vadinama „tęsti žiūrėjimą“), ir kaip vartotojo profilis naršo per paslaugą,
  • kiti duomenys apie jūsų apsilankymus Viaplay platformose, surinkti per slapukus ar panašias technologijas. Kai kuriuos slapukus, įdiegtus bet kurioje Viaplay platformoje, naudos tretieji asmenys rinkodaros tikslais (daugiau informacijos apie tai, kaip mes naudojame slapukus, rasite čia).

2.1.3 Duomenys, kuriuos gauname iš išorinių šaltinių

Kartais gauname asmens duomenis iš kitų šaltinių. Toks dalijimasis duomenimis reikalingas mums arba įmonei, kuri dalijasi duomenimis, pavyzdžiui:

  • mes dalijamės duomenimis savo įmonių grupėje (su „Nordic Entertainment Group AB“), siekdami verslo vystymo ir susijusių tikslų,
  • mes naudojamės mokėjimo paslaugų teikėjų sprendiniais, leidžiančiais jums sumokėti savo abonementinį mokestį, už kino filmo ar sporto renginio peržiūros nuomą ir kt.,
  • kad galėtume suteikti jums prieigą prie Viaplay per vieną iš mūsų verslo partnerių;
  • dirbame kartu su verslo partneriais, kad pasiektume kitų šiame Pranešime nurodytų tikslų;
  • per slapukus surinkta informacija, kad galėtume pateikti jums aktualius reklaminius skelbimus ir vertinti (matuoti) jų efektyvumą.

2.2 Kokiais tikslais (įskaitant teisinį pagrindą) mes naudojame jūsų asmens duomenis?

Jūsų asmens duomenis tvarkome įvairiais tikslais, kuriuos visus vienija tikslas teikti jums Viaplay paslaugą. Kiekvienas tikslas yra susijęs su vadinamuoju teisiniu pagrindu, kuriuo remiamės teisiškai tvarkydami jūsų asmens duomenis. Teisinis pagrindas galėtų būti sutarties vykdymas, o tai reiškia, kad duomenų tvarkymą atliekame siekdami įvykdyti savo sutartinę prievolę jums, kuri atsiranda, kai sutinkate su mūsų sąlygomis (rasite čia). Mes taip pat galime turėti teisėtą interesą kaip duomenų tvarkymo teisinį pagrindą, o tai reiškia, kad jūsų asmens duomenis tvarkome siekdami savo teisėto intereso, kurį suderinome su pagarba jūsų teisėms ir laisvėms. Kartais mes taip pat galime paprašyti jūsų aiškaus sutikimo naudoti jūsų asmens duomenis. Galiausiai kartais galime turėti teisinę prievolę tvarkyti jūsų asmens duomenis.

Toliau pateikiami įvairūs tikslai, dėl kurių mes tvarkome jūsų asmens duomenis, pavyzdžiai, įskaitant taikomą teisinį tokio tvarkymo pagrindą.

2.2.1 Viaplay paslaugos teikimas

Jūsų asmens duomenis tvarkome, kad galėtume administruoti ir teikti jums Viaplay paslaugą pagal paslaugos teikimo sąlygas tam, kad:

  • nustatytume jūsų kaip kliento ir (ar) vartotojo tapatybę,
  • taikytume mokestį už jūsų naudojamas paslaugas (administruotume sąskaitas faktūras ir mokėjimus),
  • užtikrintume Viaplay technines funkcijas,
  • pasiūlytume jums pritaikytą ir individualizuotą turinį, atsižvelgiant į jūsų žiūrėjimo įpročius ir kitą mums pateiktą informaciją, įskaitant patikusio turinio žymėjimo žvaigždutėmis ir žiūrėjimo tęsimo funkcijas,
  • suteiktume jums klientų aptarnavimo paslaugas,
  • ištaisytume gedimus ir spręstume jūsų skundus,
  • praneštume jums apie mūsų paslaugų pakeitimus.

Teisinis pagrindas: sutarties vykdymas (Viaplay sąlygos)

2.2.2 Viaplay paslaugos gerinimas

Mes tvarkome jūsų asmens duomenis, pvz., informaciją, kaip naudojatės Viaplay paslauga, kad kurtume ir gerintume savo paslaugas, pavyzdžiui:

  • kaupdami skirtingų rūšių duomenis, pvz., apie žiūrėjimo elgseną, kaip statistikos duomenis analizės tikslais,
  • sudarydami jums galimybę pateikti atsiliepimus per klientų apklausas (kartais remiantis jūsų Viaplay žiūrėjimo ir vartotojo elgsena), ir
  • tam, kad suprastume, nustatytume, šalintume ir taisytume mūsų paslaugų trūkumus.

Teisinis pagrindas: mūsų teisėti interesai

2.2.3 Rinkodara

Mes galime naudoti jūsų el. pašto adresą, namų adresą ar telefono numerį, siekdami pateikti jums pasiūlymus, naujienas, rekomendacijas ir pan., kad pasiūlytume jums savo paslaugas. Mes galime pateikti jums pritaikytą rinkodarą, pagrįstą jūsų žiūrėjimo įpročiais ir tuo, kaip naudojote mūsų paslaugas, kad parengtume jums labiau pritaikytus pasiūlymus, kurie galėtų jus dominti.

Jei jūs uždarėte savo paskyrą pas mus, mes galime susisiekti su jumis reklamos ar kitais tikslais, kad dar kartą pabandytumėte mūsų paslaugą. Šį rinkodaros būdą galime naudoti tol, kol tai leidžiama pagal nacionalinius įstatymus, ir visada gerbsime jūsų sprendimą, jei nuspręsite atsisakyti gauti mūsų rinkodaros pasiūlymus.

Kai registruojatės Viaplay paslaugai, jums visada suteikiama galimybė atsisakyti gauti rinkodaros pasiūlymus. Be to, jeigu nebenorite gauti mūsų rinkodaros pasiūlymų, visada galite mums apie tai pranešti paspausdami nuorodą „Atsisakyti“, esančią kiekviename elektroniniame laiške, arba savo vartotojo paskyros „Mano paskyra“ nustatymuose.

Be to, jūsų asmens duomenys gali būti naudojami skaitmeninės rinkodaros tikslais, be kita ko, siekiant sukurti tikslinę grupę arba nusiųsti jums tikslinę reklamą socialinėje žiniasklaidoje per pakartotinę rinkodarą interneto svetainėje

Teisinis pagrindas: mūsų teisėti interesai ir sutikimas konkrečiais atvejais.

2.2.4 Bendravimas su jumis

Mes tvarkome jūsų asmens duomenis bendraudami su jumis, pavyzdžiui, kai jūs susisiekiate su mumis dėl tam tikrų klausimų telefonu, elektroniniu paštu ir žinute per socialinę žiniasklaidą. Toks bendravimas gali būti įrašytas ir saugomas edukaciniais tikslais, kad pagerintume mūsų komunikavimą ir kokybės kontrolės tikslais, kad būtų galima dokumentuoti tai, kas buvo sutarta su jumis. Atminkite, kad jei bendraujame su mumis per socialinę žiniasklaidą, jūsų asmens duomenų tvarkymui taip pat taikoma ir socialinės žiniasklaidos informacija apie duomenų tvarkymą.

Mūsų klientų aptarnavimo centro paslaugos perduotos profesionalams, o tai reiškia, kad bendraujant su mumis jūsų asmens duomenis mūsų vardu tvarkys atskira įmonė. Sutartimi užtikrinome, kad jie tvarkys jūsų asmens duomenis taip pat, kaip ir tuo atveju, jei mes patys teiktume klientų aptarnavimo paslaugas. Daugiau informacijos apie tai, su kuo galime dalintis jūsų asmens duomenimis, rasite šio Pranešimo 4 skyriuje.

Teisinis pagrindas: mūsų teisėti interesai ir sutarties vykdymas.

2.2.5 Užtikrinti, kad nebūtų pažeisti saugumo reikalavimai ir nebūtų piktnaudžiaujama mūsų paslaugomis, įskaitant mūsų teisę pareikšti, teikti ir ginti teisinius reikalavimus

Mes tvarkome jūsų asmens duomenis, kad užtikrintume visų mūsų paslaugų saugumą, kad nustatytume ar užkirstume kelią įvairių rūšių neteisėtam naudojimui ar naudojimui, kuris kitu būdu pažeidžia mūsų paslaugų sąlygas. Mes taip pat tvarkome duomenis, kad užkirstume kelią piktnaudžiavimui mūsų paslauga, taip pat nustatytume ir užkirstume kelią sukčiavimui, virusų platinimui, autorių teisių pažeidimams ir kt. Šiuo atžvilgiu mes taip pat turime teisę pareikšti, teikti ir ginti teisinius reikalavimus.

Teisinis pagrindas: sutarties vykdymas ir mūsų teisėti interesai

2.2.6 Laikytis teisinių įsipareigojimų ir prašymų dėl vykdymo priemonių taikymo

Mes taip pat tvarkome jūsų asmens duomenis, kai privalome tai daryti pagal įstatymus, pvz., dėl mūsų pareigos tvarkyti apskaitą arba dėl pareigos reaguoti į teisėsaugos institucijų prašymus, nurodymus, kratos orderius ar teismo šaukimus.

Teisinis pagrindas: teisinė prievolė

2.2.7 Galimybė naudotis kitomis grupės paslaugomis

Registruodamiesi prie Viaplay, jūs taip pat galite naudotis kitomis mūsų grupės paslaugomis. Tai reiškia, kad galite naudoti tuos pačius prisijungimo duomenis, pvz., Viafree programai. Registruojantis jūsų vartotojo vardas ir slaptažodis bus naudojami nustatyti, ar turite prieigą prie siūlomų paslaugų.

Teisinis pagrindas: mūsų teisėti interesai

3. Kiek ilgai saugome jūsų asmens duomenis?

Jūsų asmens duomenys saugomi tol, kol būtina, kad teiktume jums Viaplay paslaugą ir pasiektume skirtingų šiame Pranešime nurodytų tikslų, pavyzdžiui, pasiektume savo teisėtus verslo tikslus ir vykdytume teisinius įsipareigojimus (pvz., buhalterinės apskaitos, mokesčių ir audito įsipareigojimus). Mes visada siekiame rinkti kuo mažiau duomenų ir, kai įmanoma, dirbame su nuasmenintais asmens duomenimis. Kad sudarytume sąlygas naudotis mūsų paslaugos funkcijomis, tam tikra informacija bus saugoma visą laiką, kol pas mus turėsite aktyvią paskyrą.

Tam tikromis aplinkybėmis turite teisę reikalauti, kad jūsų duomenys būtų nuasmeninti arba ištrinti. Tai galite padaryti pasinaudodami savo teise ištrinti duomenis, nurodyta šio Pranešimo 7 skyriuje.

4. Su kuo dalijamės jūsų asmens duomenimis?

Kartais mums reikia dalintis jūsų asmens duomenimis, kad pasiektume tikslus, dėl kurių juos surinkome. Pavyzdžiui, mes galime dalintis jūsų asmens duomenimis su:

  • bet kuria mūsų grupės įmone, pavyzdžiui, rinkodaros tikslais ir naujų paslaugų kūrimui arba esamų paslaugų gerinimui,
  • išorės partneriais ir tiekėjais ES ir EEE viduje ir už jų ribų, pavyzdžiui, teikti pagalbą klientų apklausose, vykdant rinkodarą, atliekant analizes ir renkant statistinius duomenis, taip pat dėl tam tikrų klientų ryšių, IT ir kitos infrastruktūros tikslais, valdyti kredito ir mokėjimo operacijas ir apsaugoti mūsų turtą bei teises, taip pat užtikrinti mūsų klientų ir darbuotojų saugumą,
  • partneriais, jei dalyvaujate apklausose ar konkursuose, susijusiuose su mūsų Paslaugomis,
  • duomenų gavėjais, kai to reikalaujama pagal teisinius reikalavimus, taisykles ar oficialius sprendimus, pavyzdžiui, su teisėsaugos ar duomenų apsaugos institucijomis, kai reikia reaguoti į galiojančius teismo dokumentus, pavyzdžiui, orderius, teismo nutartis ar teismo šaukimus, arba
  • galimais mūsų verslo pirkėjais tuo atveju, jei mes parduodame savo verslą ar vedame derybas dėl jo pardavimo pirkėjui ar galimam pirkėjui. Mes visada informuosime prieš perduodami jūsų duomenis pirkėjui arba jeigu jums būtų taikomas kitoks Pranešimas apie privatumo apsaugą.

5. Asmens duomenų perdavimas į kitas nei ES / EEE šalis

Mes galime dalintis jūsų asmens duomenimis su partneriais ir tiekėjais, esančiais už ES / EEE ribų, arba naudotis už ES / EEE ribų esančių subrangovų paslaugomis. Tokiais atvejais imamės specialių apsaugos priemonių, atlikdami duomenų perdavimo poveikio vertinimus ir įgyvendindami papildomas tinkamas sutartines, technines ir organizacines priemones kartu su, kai taikoma, ES Komisijos patvirtintomis standartinėmis sutarčių sąlygomis.

6. Kaip saugome jūsų asmens duomenis?

Jūsų asmens duomenis saugome techninėmis ir organizacinėmis saugumo priemonėmis, kurias taip pat taikome tiekėjams, kurių paslaugomis naudojamės savo veiklai vykdyti. Mes turime griežtą politiką dėl informacijos saugojimo, informacijos saugumo, prieigos teisių ir kt. ir reguliariai vedame mokymus šiais klausimais mūsų darbuotojams.

Visi mokėjimo sandoriai yra užšifruoti naudojant šioje pramonės šakoje plačiai pripažintas technologijas ir jiems taikomi Mokėjimo kortelių duomenų apsaugos tarybos (angl. PCI Security Standards Council) nustatyti saugumo standartai.

Jūsų paskyra yra apsaugota slaptažodžiu ir mes skatiname jį reguliariai atnaujinti ir nenaudoti to paties slaptažodžio, kurį naudotumėte kitoms paskyroms ir programoms.

7. Jūsų teisės

Mūsų atžvilgiu turite šias teises (jei norite pasinaudoti bet kuria iš savo teisių, galite susisiekti su mumis naudodami kitame skyriuje nurodytą kontaktinę informaciją):

  • teisė susipažinti su duomenimis (registro išrašu) – teisė gauti patvirtinimą ir informaciją apie jūsų asmens duomenų tvarkymą,
  • teisė į duomenų ištaisymą – teisė reikalauti, kad būtų ištaisyta klaidinga ar netiksli informacija,
  • teisė į duomenų ištrynimą – teisė reikalauti, kad esant tam tikroms aplinkybėms duomenys būtų ištrinti,
  • teisė į duomenų tvarkymo apribojimą – teisė reikalauti apriboti asmens duomenų tvarkymą, pavyzdžiui, jei jūs nesutinkate, kad duomenys yra tikslūs,
  • teisė prieštarauti – teisė prieštarauti duomenų tvarkymui paremtu teisėtu interesu, pavyzdžiui, nesutikimas su tiesiogine rinkodara; ir
  • teisė į duomenų perkeliamumą – teisė reikalauti, kad asmens duomenys būtų persiųsti iš mūsų kitai šaliai (ši teisė taikoma tik tiems duomenims, kuriuos jūs patys pateikėte mums).

Jeigu manote, kad jūsų asmens duomenis tvarkome ne pagal duomenų apsaugos įstatymus ir kitus teisės aktus, taip pat turite teisę pateikti skundą priežiūros institucijai, visų pirma toje valstybėje narėje, kurioje yra jūsų nuolatinė gyvenamoji vieta ar darbo vieta. Galima kreiptis į Lietuvos Respublikos Valstybinę duomenų apsaugos inspekciją šiuo adresu:

Valstybinė duomenų apsaugos inspekcija
Adresas: L. Sapiegos g. 17, 10312 Vilnius
Tel. Nr.: +370 5 271 28 04
El. paštas: ada@ada.lt

8. Kontaktinė informacija

Jei turite kokių nors klausimų, pastabų ar problemų dėl šio Pranešimo, raginame susisiekti su mūsų duomenų apsaugos pareigūnu elektroniniu paštu šiuo adresu: dpo@nentgroup.com.

Pažymime, kad jei norite pasinaudoti bet kuria iš pirmiau nurodytų savo teisių arba jei jums reikia mūsų klientų aptarnavimo centro pagalbos, savo prašymus siųskite šiuo elektroninio pašto adresu: support@viaplay.lt

9. Pranešimo atnaujinimai

Mes kartais galime atnaujinti šį Pranešimą, kai laikoma būtina. Jei kokie nors pakeitimai bus reikšmingi dėl to, kaip tvarkome jūsų asmens duomenis, prieš įsigaliojant pakeitimams atitinkamai informuosime jus, pavyzdžiui, atsiųsdami jums elektroninį laišką arba pateikdami jums aiškų pranešimą, kai prisijungiate prie Viaplay. Rekomenduojame atidžiai susipažinti su šia informacija ir reguliariai perskaityti šį Pranešimą, kad nuolat atnaujintumėte savo žinias apie duomenų apsaugą.

Šis Pranešimas paskutinį kartą atnaujintas 2021-02-16.

Dėkojame už laiką, skirtą perskaityti šį Pranešimą!